Hovězí dušené na cuketě s mrkví na másle

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 35 min PT0H35M 2 porce Hovězí maso 6 názorů

510

Suroviny

400 g hovězího masa vhodného na dušení-(zadní, krk)
2 cibule
200 g cukety
sůl, pepř
olej
Mrkev:
2 větší mrkve
1 lžíce másla
sůl, pepř
na dochucení citronová šťáva
trošinka cukru
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. V tlakovém hrnci orestujeme do světlehněda cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou cuketu.
    Maso na základě opečeme z obou stran, aby se zatáhlo, zalijeme cca 2 dcl vody a dusíme 20 minut.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z hrnce a záhlad rozmixujeme tyčovým mixérem. není potřeba používat na zahuštění mouku, šťáva je dost hustá.

  4. Mrkev očistím a nastrouháme. V kastrůlku roztopíme máslo a přidáme mrkev. Osolíme, opepříme, zalijeme troškou vody, ne moc, tak 1 dcl a necháme ji vydusit dostracena. Mrkev můžeme dochutit citronovou šťávou a cukrem, ale není potřeba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 120 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí dušené na cuketě s mrkví na másle

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo