Hovězí dušené na cuketě s mrkví na másle

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 35 min 2 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

400 g hovězího masa vhodného na dušení-(zadní, krk)
2 cibule
200 g cukety
sůl, pepř
olej
Mrkev:
2 větší mrkve
1 lžíce másla
sůl, pepř
na dochucení citronová šťáva
trošinka cukru
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. V tlakovém hrnci orestujeme do světlehněda cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou cuketu.
    Maso na základě opečeme z obou stran, aby se zatáhlo, zalijeme cca 2 dcl vody a dusíme 20 minut.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z hrnce a záhlad rozmixujeme tyčovým mixérem. není potřeba používat na zahuštění mouku, šťáva je dost hustá.

  4. Mrkev očistím a nastrouháme. V kastrůlku roztopíme máslo a přidáme mrkev. Osolíme, opepříme, zalijeme troškou vody, ne moc, tak 1 dcl a necháme ji vydusit dostracena. Mrkev můžeme dochutit citronovou šťávou a cukrem, ale není potřeba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 583 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí dušené na cuketě s mrkví na másle

Tématické fráze: hovězí maso s cuketou cuketa dušená s mrkví dušená mrkev s cuketou hovězí s cuketou hovězí na cuketách hovězí a cuketa hovězí na cuketě dušené hovězí s cuketou hovezi cuketa mrkev mrkev na másle hov maso na cukete cukata a hovezi dusena zelenina cuketa s mrkvička dušené hovězí s mrkví dušená cuketa s mrkví hovězí krk s mrkví a cuketou cuketa na masle hovezi na cukeze s mrkvi hovezi, mrkev, cuketa hovězí s cukenou

Zapomněl/a jsem heslo