Banánové vafle
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve vaflovači ozdobte vafle podle své chuti například ovocem.
Suroviny pro 3 porce
Celkem 15 srdíček z kulatého vaflovače.
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 321 kJ / 1 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,51 g |
Tuky | 62,13 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 92,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Banán rozmačkáme vidličkou a krátce prošleháme ručním šlehačem.
Krok 2: Přidáme mléko, olej a vejce a opět krátce prošleháme.
Krok 3: Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a skořicí dle chuti. Přidáme do tekuté směsi a krátce prošleháme jen do doby, kdy se vše spojí. Vznikne lité těstíčko, o trochu hustější než na lívance.
Krok 4: Necháme rozehřát vaflovač a silikonovou mašlovačkou lehce potřeme pečící plochy olejem (můžeme použít i olej ve spreji).
Krok 5: Do přístroje dáme třetinu těsta, které rozetřeme po celé ploše. Vaflovač přiklopíme a vafle postupně upečeme.
Krok 6: Po upečení je odkládáme na kovovou mřížku. Hotové vafle zdobíme dle chuti a fantazie.
Zveřejněno 31. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4EV2
Moje poznámka
Banánové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4EV2
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
banán,
mléko,
olej,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
skořice mletá,
olej,
cukr,
cukr vanilkový,
skořice,
krém lískooříškový,
smetana,
ovoce
Komentáře (6)