Křehké pečivo s nivou a česnekem
Šneky z křehkého těsta, s aromatickou nivou a lehce štiplavým česnekem, jsou ideálním slaným pohoštěním na oslavy a nebo jen tak, když si chcete zpříjemnit večer u televize. Ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 391 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,91 g |
Tuky | 224,98 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 8,43 g |
Sůl | 20,97 g |
Sacharidy | 236,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku a smícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a vklepneme do něho vejce, přidáme kysanou smetanu a nakrájené studené máslo.
Krok 2: Propracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Krok 3: Pak na mírně pomoučněném vále z těsta rozválíme 2 stejně velké obdélníky.
Krok 4: Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme nasekanou pažitkou a nastrouhanou nivou.
Krok 5: Pláty stočíme jako roládu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na asi 15-20 stejně velkých dílků, které klademe na plech s pečicím papírem řezem dolů.
Krok 6: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Moje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 57 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 1 hodinou
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 2 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 3 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 3 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 3 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 5 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 5 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
vejce,
smetana kysaná,
vejce,
pažitka,
česnek,
sýr niva
Komentáře (7)
Po upečení je těsto pevné, křupavé, když to porovnám s lasickými šneky, takré se mizdají díky slanině mastnější , tak tady tyto mi přjdou sušší, ale chuťově výborné