Křehké pečivo s nivou a česnekem
Šneky z křehkého těsta, s aromatickou nivou a lehce štiplavým česnekem, jsou ideálním slaným pohoštěním na oslavy a nebo jen tak, když si chcete zpříjemnit večer u televize. Ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 391 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,91 g |
Tuky | 224,98 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 8,43 g |
Sůl | 20,97 g |
Sacharidy | 236,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku a smícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a vklepneme do něho vejce, přidáme kysanou smetanu a nakrájené studené máslo.
Krok 2: Propracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Krok 3: Pak na mírně pomoučněném vále z těsta rozválíme 2 stejně velké obdélníky.
Krok 4: Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme nasekanou pažitkou a nastrouhanou nivou.
Krok 5: Pláty stočíme jako roládu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na asi 15-20 stejně velkých dílků, které klademe na plech s pečicím papírem řezem dolů.
Krok 6: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Moje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 2 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 1 hodinou
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 1 hodinou
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 11 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 12 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 14 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 14 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
vejce,
smetana kysaná,
vejce,
pažitka,
česnek,
sýr niva
Komentáře (7)
Po upečení je těsto pevné, křupavé, když to porovnám s lasickými šneky, takré se mizdají díky slanině mastnější , tak tady tyto mi přjdou sušší, ale chuťově výborné