Rizoto carbonara
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další možností je si doma připravit toto lahůdkové rizoto.
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi na rozpáleném oleji lehce osmahneme rýži.
Krok 2: Po pár minutách zalijeme vodou, osolíme a přivedeme do varu. Poté ztlumíme a pomalu vaříme cca 12 minut.
Krok 3: Žloutky smícháme s nastrouhaným parmazánem do jemné hmoty.
Krok 4: Poté si osmahneme nakrájenou pancettu na kostičky do zlatova.
Krok 5: Když je rýže měkká, přidáme do rýže i s vodou žloutky s parmazánem. Na mírném plameni a za stálého míchání vymícháme do hladké hmoty.
Krok 6: Na talíř naservírujeme, posypeme osmahnutou pancettou a opepříme čerstvě drceným pepřem.
Krok 7: Můžeme dozdobit nějakými bylinkami.
Zveřejněno 25. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Moje poznámka
Rizoto carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97mj
Nejnovější recepty
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 56 minutami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 6 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 19 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 19 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 18 minutami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 42 minutami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 1 hodinou
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 2 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 2 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 4 hodinami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 4 hodinami
Lasagne z cukety
stanik před 4 hodinami
Americké okurky
JiriSeidler před 4 hodinami
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
voda,
parmazán,
pancetta,
žloutek,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (4)