Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 367 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,99 g |
Tuky | 17,99 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 377 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 16,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ošúpanú cviklu nakrájame na kolieska asi 7-8 mm hrubé.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Zveřejněno 26. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Moje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 4 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 21 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
veronika812 před 13 sekundami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 15 minutami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 33 minutami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 1 hodinou
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 1 hodinou
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 2 hodinami
Jednoduché langoše
Fitulka před 2 hodinami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
vejce,
kmín drcený,
ředkvičky,
rajče,
pažitka,
olej,
sůl,
jogurt,
křen strouhaný
Komentáře (7)