Brazilská roláda
Velmi neobvyklá roláda se zvláštním pracovním postupem. Naprosto ideální pro ty kuchařinky, které rádi zkoušejí stále něco nového. Jestlipak se vám také povede umotat roládu tohoto velmi nevšedního vzhledu?
Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 371 kJ / 4 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,63 g |
Tuky | 248,65 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 1,91 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 577,89 g |
Postup přípravy
(Na první roládě je potřeba si dát záležet, aby byl střed krásný a roláda se začala krásně odvíjet. Tvoří jakoby letokruhy). Krok 14: Druhý a další případné pláty po vyndání z trouby také ihned potřeme marmeládou, odkrojíme tvrdší strany a narolujeme na předchozí roládu. (Zde to již jde krásně a není třeba tak precizně hlídat začátek). Nebo můžeme začít rolovat další roládu Krok 15: Hotovou roládu (nebo rolády) následně zabalíme do potravinářské folie, pevně smotáme a z krajů utáhneme. Necháme vychladit v lednici do druhého dne. Krok 16: Poté můžeme rozbalit, nakrájet, posypat moučkovým cukrem a podávat.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brazilská roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97rD
Moje poznámka
Brazilská roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97rD
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 2 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 7 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 8 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 12 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 12 minutami
Královská cukeťačka
trdlo před 22 minutami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 23 minutami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 24 minutami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 30 minutami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 44 minutami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 58 minutami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 1 hodinou
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
žloutek,
bílek,
mouka pšeničná,
sůl,
marmeláda,
cukr moučkový,
tuk,
mouka
Komentáře (5)