Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 366 kJ / 4 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,62 g |
Tuky | 247,46 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 384,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké ingredience smícháme dohromady, pak přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a vše zpracujeme dohromady. V okamžiku, kdy nám vznikne drobenka, přidáme vždy po lžících mléko až do doby, kdy se těsto spojí. Má být tužší, ale vláčné.
Krok 2: Těsto necháme chvíli v chladu odležet, ale taktéž s ním lze pracovat ihned. Ale s chladnějším se pracuje lépe. Na lehce podsypaném vále ho po částech vyvalíme a formičkou vykrajujeme sušenky. Ukládáme je na plech s teflonovou fólií nebo s papírem na pečení.
Krok 3: Plech vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme orientačně 13 minut. Záleží, jak moc máme sušenky velké a z jak silného plátu těsta jsme vykrajovali. Proto se může doba pečení lišit.
Krok 4: Po upečení je necháme vychladnout a uložíme je do uzavíratelné dózy.
Zveřejněno 15. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové sušenky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo0y
Moje poznámka
Ořechové sušenky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo0y
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 11 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 9 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 9 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 9 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 9 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 10 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 10 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy vlašské,
kůra citronová,
skořice mletá,
máslo,
vejce,
mléko
Komentáře (8)