Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušličky plněné džemem a šlehačkovým krémem

Mušličky se šlehačkovým krémem jsou ideálním malým moučníkem ke kafi. Potřené džemem na který zrovna máte chuť, zanechají příjemně sladký pocit v ústech a zmizí ze stolu rychlostí blesku.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 12 min

27 min (15 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 537 kJ /
1 084 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky97,65 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy35,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme včas nahřívat na 190 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Z vyváleného listového těsta kulatým kolečkem vykrojíme 16 koleček o průměru 6 cm. Krok 3: Kolečka klademe na připravený plech, každému kolečku ohneme kousek okraje ke středu a tupou stranou nože uděláme 5 čar od ohnutého okraje vějířovitě (získáme tak vzhled malé mušle). Krok 4: Kolečka potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme upéct dorůžova cca 12 minut - hlídáme. Krok 5: Upečená necháme vychladnout, rozřízneme pilkovým nožem a na spodní díl natřeme po celé ploše džem. Krok 6: Vychlazenou šlehačku vyšleháme a metličkou ručně do ní zašleháme pudink bez vaření. Je mírně sladký, takže není potřeba již přidávat cukr a šlehačka udrží tvar 2-3 dny (možná víc ale nezbyla žádná). Krok 7: Ušlehaný krém dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na džem ve dvou vrstvách. Přiklopíme vrchní díl a uložíme do chladu, Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.

TIP: Top 7: Moučníky z listového těsta

Zveřejněno 30. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y7YX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y7YX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veronika.Hrozna: :-)díky za info i s tím pudinkem to je určitě dobré :-K

Marie Svarcova: Pod tím je troška meruňkového džemu. Aby mi to ten puding nepromáčel.A jsou výborné ! :-*

Veronika.Hrozna: :-):yes::yes::yes: moc děkuji ta přidané fotečky - Místo džemu jsi uvařila pudink ? dobrá verze a máš je krásné :-K Užijte si příjemný večer ve dvou nebo s návštěvou ;-)

Veronika.Hrozna: :-)super těším se, moc děkuji a přeji krásný zbytek dne :-K

Marie Svarcova: Už se chladí, fotečka bude ! ;-)

Veronika.Hrozna: :-)děkuji za komentář a přeji hezký večer :-K

Já už okukovala tento recept minulý týden! Tuším, že ho mám v oblíbených... Je na programu, příští týden ve čtvrtek upeču, než se spapá to co jsem pekla dnes.:-D

zdenka.s: :-) Zdeničko , mám radost a koukám, že jsi dopadla tak jako já - na mne žádná nezbyla ale aspoň jsem je vyfotila. :-K Krásný a pohodový zbytek dne .

Naprostá bomba! Naši předci nebyli hloupí, když zavedli pořekadlo: v jednoduchosti je krása. Určitě budu dělat na oslavy. Návštěva si vyžádala recept a já nestihla ani vyfotit ;-). Maruško,moc děkuji :-K:-K:- Hezký zbytek neděle <3

lenka.janatkova (moderátorka): :-)moc děkuji a přeji krásnou dobrou noc :-K

Marie Svarcova: Já myslím, že nebylo třeba váhat, věřím že měly úspěch, protože vypadají lákavě <3 takže moc díky za recept :-)

zdenka.s: :-) děkuji za milý komentář,váhala jsem je sem dát ale měly velký úspěch a nejsou stejné tak proč ne :-K Neboj určitě se Ti povedou

MarieSvarcova:tak, Maruško, zítra jdu na ně 😀 hezký recept a krásný výsledek 👍👍👍 ale tak pěkné asi nebudou nebo ano ? ;-)
Jsem zvědavá na tu náplň ,ale nepochybuji , že bude skvělá ,Ty totiž nikdy nezklameš :-K:-K

Suroviny:
těsto listové, vejce, marmeláda, smetana ke šlehání, pudink, cukr moučkový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu