Tatarský beefsteak
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě kvalitní hovězí maso, nejlépe s 20 % tuku. Pak bude výsledek lahodný a chutný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 739 kJ / 177 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,68 g |
Tuky | 9,78 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 15,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nasekáme na jemno nebo nastrouháme a přidáme do misky s masem na tatarák, dobře promícháme. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.
Krok 2: Připravené maso dáme vychladit do lednice.
Krok 3: Krajíce chleba překrojíme na půl a osmažíme na oleji do světlejšího zlatava. Posolíme, natřeme česnekem. Navrstvíme
maso na topinky a ihned podáváme.
maso na topinky a ihned podáváme.
Zveřejněno 11. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarský beefsteak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrwY
Moje poznámka
Tatarský beefsteak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrwY
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 2 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ceslo před 10 minutami
Ovocné kůže
Lahvacek před 3 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 11 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 15 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 18 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 18 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 18 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 20 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 22 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 22 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule červená,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
sůl,
pepř mletý,
žloutek,
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
chilli,
topinka,
olej,
česnek
Komentáře (5)