Lilek 'Orient'

Jitta Mat Kuchařka: Jitta Mat

Doba přípravy: 15 minut 4 porce Bezmasá jídla 12 názorů

Suroviny

1 lilek
Těstíčko:
2 vejce
1 KL Dijonské hořčice
2 KL karí
na špičku nože badyánu
2 PL rajčatového protlaku ( kečup)
1 PL Harmonie chuti Maggi
KL sušeného česneku
10 dg hladké mouky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka asi 0,5 -1 cm široká, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.

  2. Podáváme s bramborami, hranolky, rýżí, zeleninovými saláty a dresingy dle chuti.

Poznámka

Takto připravený lilek si objednávám v Indické restauraci a stálo mě to několik menu, než jsem těstíčko chuťově vystihla. Ale stálo to za to!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek 'Orient'

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    chocolate::yes::yes::yes::-K:-K:-K DEKUJI

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jitta Mat:Tak hlasim, ze to bylo vyborne a jedla i ma pubertacka;-), coz je uspech.Jako dip jsme si dali trochu reckeho jogurtu s cesnekem.
    Vsem moc chutnalo.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    spagetka: ja tiež nenechávam lilek vypotiť - ani pred smažením, ani pred pečením.
    Jitta, toto bude dobrota, si šikula.:yes:

    Odpovědět

  • ZFranclova ZFranclova

    Takže díky za tu obětavost (viz poznámka). Zřejmě stála za to - jídlo je krásné a hlavně je nádherná představa té chuti. Určitě zkusím a posílám bod.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné :yes::-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Lilek jsem trvale zařadila do jídelníčku, tenhle se mi moc líbí a zkusím taky:yes:

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    Je, tak toho si moc vážím, to je motivace. Děkuji! :-8:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jitta Mat:Diky, tak to mam skoro pod okny, musim tam mrknout;-).
    Uz jsem na nakupni seznam napsala lilek i orient. horcici:-D.Mas bezvadne recepty a jsem moc rada, ze jsi tu s nami zustala:-K.

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    chocolate:TAJ v centru na Běhounské. Moc příjemnè prostředí, skvělé jídlo a polední menu za rozumnou cenu. I když jsem tam už dlooouho nebyla.;-(

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jitta Mat:Do ktere indicke v Brne chodis?At mam inspiraci;-).

    Odpovědět

  • Jitta Mat Jitta Mat(autor receptu)

    spagetka: nenechávám, to je pravda. Ale to těstíčko je dokonalou izolací a olej nemá šanci do lilku vsáknout. Já osobně moc mastné nesnesu, ale toto je v pohodě.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hezká fotka, nápad také:-p:yes:. Jen se ptám - ty nenecháváš vypotit lilek? Někde jsem slyšela, že při smažení by se měl nechat vypotit, že tolik nenasákne olejem. Ale je pravda, že tady ho obaluješ..

    Odpovědět

Tématické fráze: orient recepty recepty z lilku recepty lilek s bramborami lilek dresing z lilku recepty orient top recepty z lilku dresing orient recept babicovy recepty z lilku babicovy recepty smažený lilek

Zapomněl/a jsem heslo