Kapří karbanátky z Rozkoše
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak skvěle hodí třeba bramborová kaše.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 001 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,35 g |
Tuky | 25,08 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 3,74 g |
Sůl | 9,23 g |
Sacharidy | 38,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vrchní díl hřbetu bez kůže nakrájíme na tenké plátky a najemno umeleme. Dáme do mísy, přidáme žloutky, sůl, hořčici, worcester, mletý pepř, hladkou mouku, strouhanku a najemno nakrájenou cibuli. Vše propracujeme až se nám směs nelepí na misku a drží pěkně pohromadě. Dáme do lednice chvíli odpočinout.
Krok 2: Ze směsi uděláme 6 bochánků, které promáčkneme na 1,5 cm placičky. Obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance.
Krok 3: Karbanátky opečeme pomalu na oleji dozlatova a podáváme s bramborovou kaší, nebo brambory.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Moje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový džem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 16 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 18 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hubník s anglickou slaninou
kacaba10 před 3 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Petreli před 4 hodinami
Nekynuté šátečky
Bohunka37 před 4 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
majka-24 před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Lucia81 před 6 hodinami
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 7 hodinami
Kuře na leču
Ivet88 před 7 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 7 hodinami
Vynikající langoše
pazderka83 před 8 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 8 hodinami
Suroviny:
maso,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
koření na mleté maso,
omáčka worcesterová,
pepř mletý,
cibule,
strouhanka,
mouka hladká,
mouka hladká,
bílek,
strouhanka,
olej
Komentáře (11)
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.