Panna cotta z vaječného likéru
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe dělejte den předem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 988 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,95 g |
Tuky | 108,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 103,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinu smícháme se 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat.
Krok 2: Mezitím v hrnci smícháme mléko, smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Společně vše přivedeme k varu. Ihned stáhneme z ohně, do horké směsi přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do úplného rozpuštění. Nakonec vmícháme likér.
Krok 3: Krém rozdělíme do skleniček a necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, zatuhnou v chladu.
Krok 4: Ozdobíme dle fantazie ovocem, čokoládovým zdobením a lineckými sušenkami.
Zveřejněno 8. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta z vaječného likéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkg6
Moje poznámka
Panna cotta z vaječného likéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkg6
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 36 minutami
Pečená švestková povidla
Prakva před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 3 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 4 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 6 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 16 hodinami
Suroviny:
želatina prášková,
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
likér vaječný,
ovoce,
čokoláda,
sušenky
Komentáře (5)