Kmínka s drožďovými nočky

Suroviny

1 mrkev
1 lžíce másla
2 rovné lžíce hladké mouky
2 lžičky kmínu
cca 1,5 l vývaru nebo vody (měla jsem drůbeží)
sůl
pepř
snítka libečku
----
Nočky:
2 kostky droždí
1 vejce
malá cibule nebo šalotka
2 lžíce oleje
2 stroužky utřeného česneku
2 lžíce polohrubé mouky
2-3 lžíce strouhanky
špetka kari
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s kmínem a zasypeme moukou. Po zarestování zalijeme asi litrem vývaru a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou mrkev (možno i jinou zeleninu) na kostičky a libeček. Vaříme do změknutí mrkve. Dle potřeby dolijeme vývar.

  2. Mezitím na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a přidáme droždí. Necháme rozpustit a když začne malinko hnědnout, ochutíme kari a česnekem. Odstavíme a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a mouku se strouhankou, dochutíme solí a pepřem.

  3. Do vařící polévky, když je mrkev měkká, přes haluškovač vytřeme připravenou drožďovou směs. Vaříme společně asi pět minut. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem, přidáme pažitku a můžeme podávat.

Komentáře k receptu Kmínka s drožďovými nočky

K receptu nejsou žádné komentáře.