Výborná vánočka naší babičky Boženky
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a plátky mandlí, se line celým domovem. Stačí jen pocukrovat a vychutnávat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 205 kJ / 4 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,06 g |
| Tuky | 145,00 g |
| Vláknina | 32,40 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 649,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Moje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 15 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 15 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 2 minutami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 28 minutami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 2 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 2 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 5 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 5 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 5 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 5 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko plnotučné,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
ořech muškátový,
rozinky,
rum,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (6)