Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný makovec babičky Boženky

Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku. Díky našlehaným bílkům je celý moučník nebesky nadýchaný.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

6. 12. 2023 19:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 643 kJ / 2 305 kcal
Bílkoviny71,13 g
Tuky100,70 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 479 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy266,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je z kuchařky vydané roku 1954. U nás doma se pekl často a vždy se po něm zaprášilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

12. 12. 2023 23:05

Moanka: no já jsem rozdrtila jeden , ale dala jsem z toho vlastně jen půlku, je to dost aromatické tak jsem se bála, aby to nebylo moc. Klidně nám to stačilo. :-K

RubyRom RubyRom

12. 12. 2023 23:02

Moanka: moc děkuji a to tykání je v pořádku :-K

Moanka Moanka

12. 12. 2023 21:58

Prosím, já se ještě optám, ten hřebíček 1 celý, nebo méně?

Moanka Moanka

12. 12. 2023 21:55

Ten je ale lákavý. :-8 Připomněla jsi mi (omlouvám se za to tykání, ale kdosi mě tu “upozornil”, že si tu všichni tykají, tak snad je to v pořádku) buchtu, jakou jsem milovala od moji maminky, neměla název, a tak jsme ji s maminkou říkaly “buchta ze šesti vajec”. :-D Pokud ten recept najdu, ráda se o něj tady s vámi podělím. :-*
Makovec určitě brzy zkusím a moc se na něj těším! <3

RubyRom RubyRom

7. 12. 2023 21:18

Anna Kocikova: moc děkuji :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 12. 2023 20:51

Makovec i krásná fotka se mi moc líbí:-8:-K

RubyRom RubyRom

7. 12. 2023 10:48

Marie Svarcova: Je velice nadýchaný , ale je ho málo :-K sice je to ze 6 vajec , ale stojí za to. Je tam minimálně mouky a žádný:-K tuk.

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 12. 2023 09:22

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept, makovec mám ráda i tento zkusím je určitě moc dobrý :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: cukr moučkový, žloutek, bílek, cukr vanilkový, citron, mouka hrubá, mák mletý, koření hřebíček, mouka

TopRecepty.cz

Jemný makovec babičky Boženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJnQD