Jemný makovec babičky Boženky
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku. Díky našlehaným bílkům je celý moučník nebesky nadýchaný.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 643 kJ / 2 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 100,70 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 266,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
Moje poznámka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
Nejnovější recepty
Vejce vařená trochu jinak
Přidáno před 3 hodinami
Ořechové řezy s arašídovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené palačinky podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Lískooříškoví brumíci bez přidaného cukru
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
Přidáno 20. 3. 2025 10:01
Quinoa s rajčaty a bazalkou
Přidáno 20. 3. 2025 09:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Alpský knedlík
LauraK před 14 minutami
Špagety z jednoho hrnce
Antonausprag před 32 minutami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Mamadvojcat před 1 hodinou
Domácí lasagne
panilek před 3 hodinami
Bublanina s jogurtem
Katkasu před 3 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Chabal před 11 hodinami
Bábovka Albert
Edibara před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Huverka před 12 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Huverka před 12 hodinami
Kuřecí Cordon Bleu
pbican před 12 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
žloutek,
bílek,
cukr vanilkový,
citron,
mouka hrubá,
mák mletý,
koření hřebíček,
mouka
Komentáře (8)