Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicová polévka s čedarem

Brokolice je plná spousty zdraví prospěšných minerálů a vitamínů. Uvařit z ní můžete třeba krémovou polévku, dochucenou muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. Polévku podáváme s chlebovými krutony a nastrouhaným čedarem.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 091 kJ /
1 456 kcal
Bílkoviny42,78 g
Tuky118,56 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 575 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy42,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Brokolici pokrájíme na menší kousky. Krok 2: V hrnci rozpálíme olivový olej s máslem, vsypeme cibuli a restujeme 5-6 minut. Krok 3: Přidáme brokolici a restujeme dalších 5-6 minut. Krok 4: Do hrnce přilijeme cca 600 ml vývaru, přidáme kůru a šťávu z citronu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Společně vaříme cca 12 minut. Krok 5: Poté vlijeme trochu smetany a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Rozdělíme do talířů, na každou porci nasypeme nastrouhaný sýr čedar a podáváme. Polévku můžeme servírovat s chlebovými krutony.

TIP: Jak na dokonalé krutony?

Zveřejněno 31. 1. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v loňském časopise Gurmet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jBj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jBj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RubyRom: RubyRom: Moc děkuji za milý komentář... :-8
Přeji krásný večer. :-)

Polévka vypadá luxusně, určitě je moc dobrá. :-K:yes::yes:

zuzi777a: Moc děkuji. Vážím si toho. Ať se povede a ať chutná… <3 Dejte vědět. ;-)

Marie Svarcova: Jejky, fakt? Tak to se omlouvám, netušila jsem. :-) Já si poslední dny prohlížím staré časopisy, co jsem nasbírala a sem tam mě něco zaujme, tak kuchtím… :-8

Tu dneska udělám. Citronovou šťávu občas přidávám do krémových polévek také. Ale kůru mě nějak nenapadlo použít. Schválně vyzkouším. :-*

:-)<3:yes::yes: mám ji tady také, dokonce i ve stejném kastrůlku, je opravdu moc dobrá ;-):-K

Bayta: Moc děkuji, to mě těší. :-D Ať Vám chutná… <3
Přeji krásný den. :-)

Pěkná polévka, určitě vyzkouším :)

Suroviny:
brokolice, cibule, máslo, olej olivový, vývar zeleninový, citron, ořech muškátový, smetana ke šlehání, sýr chedar, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu