Chlebová škvarkovo-česneková podkova

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 30min. + cca 1 hodina na kynutí těsta + 1 hodina p Slané pečivo 13 názorů

Suroviny

250 ml vlažného mléka
100 ml oleje
2 celá vejce
3 lžičky soli
500-600 ml polohrubé mouky
1 kostka droždí
1 lžička cukru
250 g škvarků
3-5 stroužků česneku
vejce na potření
kmín na posypání
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, cukru, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, olej, vejce, kvásek a zbylé mléko a zaděláme středně tuhé těsto (lze samozřejmě i "bezpracně" připravit i v DP).

  3. Mezitím umeleme škvarky společně s česnekem. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a vyválíme obdélník. Ten rovnoměrně potřeme rozemletými škvarky a těsto 3x přeložíme.

  4. Znovu rozválíme a přeložíme a takto opakujeme 3x-4x. Po posledním rozválení plát těsta stočíme jako závin, ohneme do podkovy a vložíme do rozevírací dortové formy (to sice není nutné, můžeme péct jen na plechu, ale ve formě podkova lépe udrží tvar).

  5. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme cca 60 minut na 150°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlebová škvarkovo-česneková podkova

Tématické fráze: chlebová forma slaná chlebová podkova česneková chlebová buchta potřeme rozemletými škvarky česneková se skvarkama

Zapomněl/a jsem heslo