Křehké nekynuté škvarkové pagáčky
Pagáčky mají své doma v Maďarsku, Slovensku, ale samozřejmě i u nás. Nadýchané drobné pečivo ze slaného těsta zjemní a zvláční smetanový jogurt. Dovnitř pak nezapomeňte zamotat drobně nasekané škvarky, ty nesmí přece chybět.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyšlo 12 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 557 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,16 g |
Tuky | 118,20 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 609 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,93 g |
Sacharidy | 185,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky prosejeme mouku, přidáme prášek, sůl, kmín a promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce, sádlo, 2 lžíce jogurtu a ručně zpracujeme těsto, aby bylo vláčné. Dle potřeby přidáme jogurt, každá mouka jinak saje.
Krok 2: Těsto by mělo být vláčné (asi jako na závin), vyndáme na podložku nebo vál a vytvarujeme z těsta váleček, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladu.
Krok 3: Poté zapneme troubu na 180 °C. Odpočinuté těsto dáme na vál nebo podložku a vyválíme do tvaru obdélníku asi 25x20 cm.
Krok 4: Na obdélník těsta nasypeme nahrubo nasekané škvarky a smotáme zlehka jako závin. Smotané těsto opět zlehka rozválíme na sílu cca 1,5 cm a vykrájíme 12 koleček (odkrojky znovu spojíme a vyválíme).
Krok 5: Na vršky koleček uděláme mřížku přitisknutím kráječe (kolečko na brambory). Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na cca 18 minut (dle vlastní trouby) dozlatova.
Zveřejněno 20. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké nekynuté škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R06G
Moje poznámka
Křehké nekynuté škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R06G
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 minutami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 39 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 1 hodinou
Pekingská polévka
Hanina_ před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 1 hodinou
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
sádlo,
vejce,
sůl,
kmín drcený,
jogurt smetanový,
škvarky,
vejce
Komentáře (5)
Recept jsem si uložila jako příjemnou rychlovku, kdyby někdy moc tlačil čas