Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé rohlíčky plněné zelím

Malé rohlíčky z kynutého těsta v ústech krásně křupnou a vy ucítíte chuť dobře okořeněného kysaného zelí. Upéct je můžete jako malé slané pohoštění na oslavu, nebo jen tak, jako chuťovku ke svačině.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 056 kJ /
2 643 kcal
Bílkoviny71,56 g
Tuky96,07 g
Vláknina22,16 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 3,42 g
Sůl8,46 g
Sacharidy363,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme hladkou mouku, sůl, vlahé mléko, rostlinný olej a droždí. Dobře propracujeme těsto. Nepřidáváme žádnou mouku, brzy se těsto spojí a krásně vypracuje, nebude se chytat mísy a bude krásně hladké. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Krok 2: Zelí připravíme předem, aby vychladlo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Kysané zelí propláchneme, vymačkáme a nakrájíme, aby nebylo příliš dlouhé. Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme cibuli. Přidáme zelí, opepříme, nastrouháme na něj jablko, trochu podlijeme vodou a dusíme. Podle potřeby přisladíme nebo naopak přikyselíme citronem. Krok 4: Necháme vychladnout a přebytečnou vodu vymačkáme. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 6: Těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a utvoříme rohlíčky, které naplníme zelím, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí a kmínem. Rohlíčky klademe na plech. Krok 7: Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na dozlatova asi 15-20 minut.

Zveřejněno 24. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6M3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6M3r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dělal jsem podle receptu, ale těsto v robotu. Těsto bylo úplně tekuté, musel jsem (opravdu musel) přidat 5 lžic mouky a ještě bylo měkčí, než těsta na jiné rohlíky, které dělávám. Rohlíky propíchal párátkem, aby unikla při pečení pára z náplně. Pak jsem je pekl při 210°C celkem 20 minut do zhnědnutí. Nejsou křupavé, spíše příjemně měkké a hodně dobré.

Marie Svarcova: Se slaninou dělám taky, tyto jsou tentokrát jen se zelím.
Děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: jééé ty mám také ráda, dělávali jsme je na mítinku, když tu ještě bylo Tupperware ale místo jablka jsme dávali slaninu. ;-) :-K

Suroviny:
mouka hladká, sůl, droždí, mléko, olej rostlinný, zelí kysané, cibule, jablko, sůl, pepř mletý, voda, vejce, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu