Chléb od selky
Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši, stejně jako namazaný nějakou výbornou pomazánkou či máslem a medem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 879 kJ / 1 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,20 g |
Tuky | 9,20 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 377,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme na suché místo na mouku).
Krok 2: Navolíme a použijeme program Základní nebo Celozrnný (má delší kynutí), velikost 1000 g, kůrka co nejtmavší.
Krok 3: Je-li třeba, přidáme během míchání do pekárny navíc 1 rovnou lžíci (10-15 g) hladké mouky. Těsto musí být opravdu hustší – stáním a kynutím kvůli bramborům trochu zřídne. Kdo chce, může přidat sušený česnek.
Krok 4: Upečený chléb z formy vyklepneme, vyndáme z něj háky a chleba dáme vychladnout na mřížku.
Zveřejněno 26. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb od selky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2qV
Moje poznámka
Chléb od selky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2qV
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 12 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 15 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 30 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 43 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Suroviny:
voda,
brambory,
sůl,
kmín drcený,
cukr,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí čerstvé
Komentáře (3)