Sylviny angličáky
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina ani sýr při kynutí a pečení nesjedou mimo těsto, jak se to u anglických rohlíků stává často.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 703 kJ / 2 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,44 g |
Tuky | 63,04 g |
Vláknina | 16,41 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,11 g |
Sacharidy | 365,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme 15 minut stát.
Krok 2: K drožďové vodě přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto, které zakryjeme a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, dobře propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, ze kterých uděláme 6 bulek. Necháme je asi 10 minut odpočinout.
Krok 4: Všechny bulky pak vytvarujeme do „baget“ a uložíme je vedle sebe na plech s pečícím papírem. Tyhle bagetky jsou dlouhé akorát na šířku plechu (tj. ten kratší rozměr plechu), proto se na něj vejdou hezky vedle sebe tak, že mezi nimi ještě zbude dost volného místa.
Krok 5: Po 10 minutách všechny „bagety“ tlakem dlaně roztlačíme na sílu tenčího prstu, uděláme z nich vyšší placky a ochutíme jako každé anglické rohlíky. Potřeme je zbytkem vejce, poklademe plátky slaniny a posypeme sýrem.
Krok 6: Už jen krátce (cca 15 minut) necháme dokynout a upečeme v rozehřáté troubě (210 °C / 20-25 minut).
Krok 7: Tyhle angličáky podáváme na stůl šikmo překrojené napůl. Chutnají teplé i studené.
Zveřejněno 4. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Moje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Nejnovější recepty
Batát s cizrnou, cuketou a rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Tzatziki
Přidáno před 5 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 23 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 27 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky
Dasa18 před 36 minutami
Hovězí kližka na kmíně
poirotka před 1 hodinou
Obložené kotlety
kacaba10 před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Fitulka před 2 hodinami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 3 hodinami
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 3 hodinami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 4 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
sádlo,
vejce,
koření grilovací,
sůl,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
droždí čerstvé,
vejce,
slanina anglická,
sýr strouhaný
Komentáře (9)
Perníková kazeta - hvězda
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7