Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 663 kJ / 4 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,34 g |
| Tuky | 176,54 g |
| Vláknina | 22,03 g |
| Cholesterol | 327 mg |
| Sodík | 330 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 634,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku a přidáme cukr, prášek do perníku, skořici, kakao, pomerančovou kůru a marmeládu. Promícháme.
Krok 2: Vmléce rozkvedláme vajíčko, olej, med, pomerančovou šťávu a vlijeme do mouky. Ručním šlehačem šleháme nejméně 3 minuty.
Krok 3: Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 40 minut podle typu trouby.
Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme máslo s nalámanou čokoládou a přidáme smetanu.
Krok 5: Vychladlý perník polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 5. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZ1K
Moje poznámka
Pomerančový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZ1K
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 51 sekundami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 9 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 35 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 37 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 42 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
med,
mléko,
pomeranče,
marmeláda pomerančová,
vejce,
olej,
kakao,
skořice mletá,
prášek do perníku,
máslo,
čokoláda bílá,
smetana
Komentáře (7)