Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly, můžeme je po upečení potřít máslem a rumem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 679 kJ / 4 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,46 g |
| Tuky | 312,13 g |
| Vláknina | 24,72 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 931 mg |
| Sůl | 2,06 g |
| Sacharidy | 377,77 g |
Postup přípravy
Ještě rozkvedláme vejce, ať máme vše připravené. Krok 5: Vykynuté těsto ještě trochu propracujeme, rozdělíme ho na dva díly, vyválíme obdélník o síle 1 cm a pomocí rádýlka nebo nože nakrájíme na čtverce o velikosti, jak velké chceme mít koláčky. Na každý čtvereček lžičkou naneseme tvarohovou náplň, pomocí druhé lžičky náplň sejmeme, rohy čtverce spojíme, zakulatíme a položíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Takto zpracujeme všechno těsto. Do každého bochánku uděláme palcem důlek, do něj vytlačíme z cukrářského sáčku povidlovou náplň. Krok 6: Koláčky potřeme vajíčkem (jen těsto, ne náplň), celé koláčky posypeme drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C dozlatova, trvá to asi 25 minut. Krok 7: Pokud chceme, můžeme ještě rozpustit máslo, do něj pak vlijeme rum a tímto potíráme ještě horké koláčky.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Moje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 27 minutami
Bílý chléb
Petulice před 38 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 2 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 3 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 4 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mléko plnotučné,
mouka polohrubá,
vejce,
olej rostlinný,
sůl,
máslo,
tvaroh plnotučný,
rozinky v rumu,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
povidla švestková,
piškoty,
rum,
máslo,
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
máslo
Komentáře (3)
Zrovna tu koukám, co bych upekla... 😉
Přeji krásné podzimní dny... 🙂