Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 336 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
Tuky | 22,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 20,20 g |
Postup přípravy
Do hrnce dáme olivový olej a na něm cibule osmažíme dozlatova. Krok 2: Když se cibule smaží, tak připravíme dýni.
Dýní pořádně opláchněte. Odkrojíme konce a vydlabeme semínka s dužinou.
Po vydlabání ji nakrájíme na kostky. Krok 3: Nakrájenou dýni přidáme k cibulím a opečeme trošku do měkka. Jakmile bude dýně opečená, přidáme bobkový list, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme 30 min vařit doměkka. Krok 4: Až bude dýně měkká, vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme do husté kaše a dochutíme podle potřeby soli, pepřem, oříškem. Krok 5: Po dochucení přidáme smetanu na vaření. Pořádně promícháme, necháme ještě chvilku ohřát na plameni a můžeme podávat s opečenými krutonky.
Zveřejněno 24. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hokaido polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/op7z
Moje poznámka
Hokaido polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/op7z
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 15 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
cibule,
bobkový list,
smetana,
vývar zeleninový,
olej olivový,
ořech muškátový,
pepř
Komentáře (2)