Salát z ječných krup
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou chuť. Zakomponovat je můžete třeba do osvěžujícího salátu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 942 kJ / 1 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,61 g |
Tuky | 38,56 g |
Vláknina | 17,66 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 173,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy pořádně propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme 20-25 minut. Necháme vychladnout.
Krok 2: Sójové boby uvaříme 10 minut v osolené vodě a necháme vychladnout. Okurku, ředkvičky, rajče, klobásu nakrájíme na menší kousky. Cibuli na proužky. Špenát natrháme.
Krok 3: Na zálivku do mísy dáme avokádový olej, hořčici, cukr, sůl, pepř, chilli vločky.
Krok 4: Všechny suroviny smícháme se zálivkou a dáme vychladit do lednice na 1 hodinu.
Krok 5: Na talíři dozdobíme listovým salátem, vajíčkem a olivami nebo posypeme sýrem (např. Grana Padano). Můžeme podávat s pečivem, domácím chlebem nebo jen tak samostatně.
Zveřejněno 27. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z ječných krup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8p5
Moje poznámka
Salát z ječných krup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8p5
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 8 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 15 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 5 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 7 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 8 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 9 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 9 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 10 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 11 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 14 hodinami
Suroviny:
kroupy ječné,
okurka salátová,
rajče,
ředkvičky,
cibule,
špenát,
klobása,
vejce,
salát,
olivy,
sýr strouhaný,
olej,
hořčice,
cukr třtinový,
vločky chilli,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)