Rajčatový sen
Tato vydatná polévka, nabízí chuť jemně vařených brambor, šťavnatých rajčat, krémových fazolí a aromatické bazalky. Je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a zasytí každého, kdo ji ochutná.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 238 kJ / 1 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,98 g |
Tuky | 8,77 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 200,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli pomalu smažíme na oleji.
Krok 2: Přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a chvíli smažíme.
Krok 3: Přisypeme kukuřici, zalijeme rajčaty a fazolemi a zředíme vodou.
Krok 4: Přidáme nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou.
Krok 5: Dochutíme bazalkou a solí.
Zveřejněno 1. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový sen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr66M
Moje poznámka
Rajčatový sen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr66M
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Posvícenské ořechy
Amona před 1 minutou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 1 hodinou
Pampeliškový med
Mrspassinger před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 3 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 4 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
mrkev,
kukuřice,
brambory,
rajče,
fazole červené ve slaném nálevu,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl
Komentáře (2)