Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 891 kJ / 2 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,60 g |
| Tuky | 118,75 g |
| Vláknina | 12,41 g |
| Cholesterol | 333 mg |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 282,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný sirup, cukr, špetku soli a za častého míchání zahřejeme.
Krok 2: Přidáme mléko s rozmíchaným kukuřičným škrobem a už za stálého míchání necháme krátce zavařit.
Krok 3: Pak odstavíme a vmíchame na kousky nalámanou hořkou čokoládu, mícháme až do rozpuštění. Směs necháme za občasného promíchání vychladit.
Krok 4: Po zchladnutí vylijeme do zmrzlinovače a přístroj necháme cca 45 minut pracovat.
Krok 5: Pak zmrzlinu přendáme do plastové nádoby s víkem a uložíme ještě na 2-3 hodiny do mrazničky. Pak podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Moje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 1 hodinou
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 42 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 2 hodinami
Frgálová buchta
Merylas před 2 hodinami
Buchty na páře
Merylas před 2 hodinami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 2 hodinami
Suroviny:
mléko polotučné,
smetana ke šlehání,
mléko,
škrob kukuřičný,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
kakao holandské,
sůl,
sirup kukuřičný
Komentáře (5)
Ale pokud vám to nevyhovuje, jsou tady i další recepty, kde se škrob nepoužívá. Tak si jistě vyberete.