Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křidélka v marinádě se salátem

Křupavá kuřecí křidélka marinovaná ve výrazné nasládlé marinádě můžeme připravit v troubě i na grilu. Podáváme je s dobrým salátem z grilovaného lilku a cukety a čerstvých rajčat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby marinování

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 547 kJ /
370 kcal
Bílkoviny2,58 g
Tuky21,24 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 762 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy40,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí křídla omyjeme a nožem rozporcujeme v kloubech na tři díly. Koncovou část nepoužijeme, ale můžeme ji schovat na vývar. Krok 2: Z uvedených surovin umícháme marinádu, do které křídla naložíme alespoň na 12 hodin. Pečeme v zapékací misce nebo na grilu asi 30 minut, průběžně potíráme zbytkem marinády. Posypeme sezamem. Krok 3: Mezitím lilek s cuketou nakrájíme na kolečka a necháme asi 15 minut vypotit. Otřeme přebytečnou vodu, potřeme olejem a pečeme na pánvi, nebo grilujeme dozlatova. Krok 4: Horkou zeleninu naskládáme do misky, přidáme nakrájená rajčata, sůl, citronovou šťávu, zakryjeme alobalem a necháme stát asi 15 minut. Krok 5: Nakonec posypeme oreganem. Můžeme podávat s vařenou kukuřicí.

Zveřejněno 6. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnnZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpnnZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
křídla kuřecí, olej olivový, šťáva citronová, med, omáčka sojová tmavá, sůl, semínka sezamová, lilek, cuketa, olej olivový, rajče, sůl, šťáva citronová, koření oregáno

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu