Tmavší cibulačka
Tato bohatá a aromatická polévka, připravovaná pomalým karamelizováním cibule až do lehkého připálení, přináší jedinečný chuťový zážitek. Připravte si tento recept a objevte nové dimenze vaší oblíbené cibulačky!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,75 g |
Tuky | 56,01 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 52,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném sádle vypražíme nadrobno nakrájený špek spolu s cibulí až k lehkému přichycení cibule ke dnu hrnce. Známe z postupu u gulášů kvůli chuti.
Krok 2: Vše zaprášíme moukou a chvilku mícháme ode dna. Přilijeme vodu, přidáme koření a prolisovaný česnek s najemno nastrouhaným bramborem. Vše vaříme do zhoustnutí způsobeného škrobem z brambory. Po polévky vložíme celou pomačkanou větvičku libečku a curry koření.
Krok 3: Připálená cibulačka nezní nejlépe, ale věřte, že připálená chuť se rozplyne do pikantérie spolu se všemi ingrediencemi, včetně curry, které zde rovněž není poznat.
Zveřejněno 7. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Moje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 3 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 27 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 34 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 46 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
cibule,
brambory,
sádlo,
špek uzený,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
koření,
česnek,
voda,
libeček,
sůl
Komentáře (2)