Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavší cibulačka

Tato bohatá a aromatická polévka, připravovaná pomalým karamelizováním cibule až do lehkého připálení, přináší jedinečný chuťový zážitek. Připravte si tento recept a objevte nové dimenze vaší oblíbené cibulačky!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 211 kJ /
767 kcal
Bílkoviny9,75 g
Tuky56,01 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 514 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy52,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném sádle vypražíme nadrobno nakrájený špek spolu s cibulí až k lehkému přichycení cibule ke dnu hrnce. Známe z postupu u gulášů kvůli chuti. Krok 2: Vše zaprášíme moukou a chvilku mícháme ode dna. Přilijeme vodu, přidáme koření a prolisovaný česnek s najemno nastrouhaným bramborem. Vše vaříme do zhoustnutí způsobeného škrobem z brambory. Po polévky vložíme celou pomačkanou větvičku libečku a curry koření. Krok 3: Připálená cibulačka nezní nejlépe, ale věřte, že připálená chuť se rozplyne do pikantérie spolu se všemi ingrediencemi, včetně curry, které zde rovněž není poznat.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - cibulová zelenina

Zveřejněno 7. 8. 2024

Poznámka autora Chlebajez

Připálená cibulačka vznikla zcela spontánně, když jsem sejmul cibuli z předešlého sulcu a přidal sádlo s další cibulí. Výše popsaný postup je však naprosto dostačující k získání překvapivé polévky. O cibulačce jsem slyšel už jako malý kluk a nějak jsem po ní neprahnul. No až teď, kdy náhoda dala tomu, že se mi připálila cibulka, tak jsem zaimprovizoval a fakt jsem si pochutnal na zajímavém odstínu polévky. Vyzkoušejte a napište jak se povedla vám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9Yn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9Yn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Tak jasně, jsem to rovněž neměl zcela v plánu...:-(

:-)<3:yes::yes: cibulačku dělávám ale ne připálenou , možná se mi někdy povede ;-)

Suroviny:
cibule, brambory, sádlo, špek uzený, mouka hladká, paprika sušená sladká, koření, česnek, voda, libeček, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu