Krevety Bang Bang Shrimp
Zástupci mořských plodů, krevety, jsou u nás snad nejčastěji používanou surovinou z těchto darů. Jejich úprava je snadná a rychlá. Krevety stačí obalit ve směsi koření a vejce, osmažit a podávat s lehce pikantní omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 014 kJ / 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,05 g |
| Tuky | 57,29 g |
| Vláknina | 3,81 g |
| Cholesterol | 718 mg |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 4,11 g |
| Sacharidy | 39,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety (čerstvé nebo mražené) očistíme, propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce smícháme škrob, mouku, česnekový prášek, papriku a dobře promícháme. V malé misce rozšleháme vejce a mírně osolíme.
Krok 2: Krevety obalíme v rozšlehaném vejci, dáme do misky se škrobovou směsí a uzavřené protřepeme, aby se všechny obalily je lépe je dělat postupně.
Krok 3: V nízké větší a nejlépe uzavíratelné misce umícháme z uvedených surovin omáčku a necháme ji prozatím stranou.
Krok 4: Do rozehřáté pánve dáme olej a jakmile se kolem vložené špičky špejle dělají bublinky, snížíme o 1 stupeň teplotu, vložíme obalené krevety a smažíme 1 minutu z každé strany. Osmažené vyndáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Pokračujeme dokud neosmažíme všechny krevety. Poté je opět postupně vložíme do omáčky a protřepáním v uzavřené misce je všechny omáčkou obalíme. Ihned podáváme.
Krok 6: Nejlepší jsou samozřejmě samotné nebo se salátem jako předkrm, ale hodí se i s nudlemi nebo rýží jako hlavní jídlo. Na talíř přidáme lístky koriandru. Kdo nemá rád, může použít petrželku.
Zveřejněno 7. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety Bang Bang Shrimp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6L5K
Moje poznámka
Krevety Bang Bang Shrimp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6L5K
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Suroviny:
krevety,
škrob kukuřičný,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek granulovaný,
vejce,
sůl,
olej,
majonéza,
sriracha,
česnek granulovaný,
omáčka chilli sladká,
petrželka,
koriandr
Komentáře (5)