Rychlá sušená rajčata
Sušená rajčata jsou skvělou volbou, pokud chcete dodat svým pokrmům intenzivní chuť. Rajčata se pečou v troubě, dokud nezískají dokonalou konzistenci – sladkou a mírně žvýkavou. Jsou ideální pro saláty, těstoviny, nebo jako doplněk k pečivu či sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,03 g |
Tuky | 2,75 g |
Vláknina | 28,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 93,90 g |
Postup přípravy
Osolíme a okořeníme sušenou bazalkou. Krok 3: Velká rajčata pečeme 30 minut na 180 °C, poté dalších 30 minut na 140 °C a nakonec posledních 30 minut na 100 °C.
Malá rajčata stačí péct 30 minut na 180 °C a poté 30 minut na 140 °C. Krok 4: Mezitím očistíme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Krok 5: Po upečení necháme rajčata vychladnout a následně vrstvíme společně s česnekem do vymytých sklenic a zalijeme olejem.
Jak připravit sušená rajčata naložená v oleji
Zveřejněno 22. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Moje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 2 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Suroviny:
rajče,
česnek,
sušená bazalka,
sůl,
olej olivový
Komentáře (8)
Sušit jsem teda musela déle, teplotu jsem snižovala o 20 stupňů, minimální na 120’C.
Jsem na ně moc zvědavá, až je začnu používat. Vypadají krásně. Mám z nich velkou radost!
Pekla jsem rajčata podobně, ale už se vším všudy při nízké teplotě dvě a půl hodiny. (Přišel do nich olej, balzamikový ocet, třtinový cukr a tymián.)Jsou dobrá, ale tohle zkusím taky. Recept se mi moc líbí…