Lilkové rolky s mletým masem
Nápaditý recept na lilkové rolky vás mile překvapí. Chuťově méně výrazný lilek se s dobře ochucenou masovou náplní skvěle doplňuje. Rolky jsou na povrchu krásně křupavé, uvnitř šťavnaté a dokonale ladí k dipu ze sušených rajčat.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 303 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,15 g |
Tuky | 74,07 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 26,02 g |
Postup přípravy
Sušená rajčata rozmixujeme na jemnou pasu. Tu smícháme s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Kdo má rád přidá najemno nasekané kapary. Dáme vychladit. Krok 2: Lilek škrabkou oloupeme (u mladého není nutné), odstraníme stopku a lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek lehce osolíme, klademe do misky na sebe, poté zakryjeme fólií a necháme vypotit. Krok 3: Zatím v misce smícháme maso s vejcem, kořením a jemně strouhaným sýrem. Krok 4: Z připravených lilků slijeme slanou vodu, plátky otřeme a osušíme papírovými utěrkami. Krok 5: Na každý plátek lilku navrstvíme tence po celé ploše masovou směs a pevně svineme roličku. Roličky obalíme klasicky v trojobalu. Krok 6: V rozehřátém sádle nebo oleji postupně všechny osmažíme. Hotové vyndaváme na tácek s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk a teplé podáváme s dipem dle chuti, doplněné salátem nebo čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 11. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Moje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 41 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 42 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 45 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 46 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 47 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 50 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 59 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 2 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
maso mleté,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
sýr gouda,
sádlo,
jogurt bílý,
rajče sušené v oleji,
česnek,
bazalka čerstvá,
kapary
Komentáře (9)
Krásně jsi to vymyslela…