Lilkové rolky s mletým masem
Nápaditý recept na lilkové rolky vás mile překvapí. Chuťově méně výrazný lilek se s dobře ochucenou masovou náplní skvěle doplňuje. Rolky jsou na povrchu krásně křupavé, uvnitř šťavnaté a dokonale ladí k dipu ze sušených rajčat.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 303 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,15 g |
Tuky | 74,07 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 26,02 g |
Postup přípravy
Sušená rajčata rozmixujeme na jemnou pasu. Tu smícháme s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Kdo má rád přidá najemno nasekané kapary. Dáme vychladit. Krok 2: Lilek škrabkou oloupeme (u mladého není nutné), odstraníme stopku a lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek lehce osolíme, klademe do misky na sebe, poté zakryjeme fólií a necháme vypotit. Krok 3: Zatím v misce smícháme maso s vejcem, kořením a jemně strouhaným sýrem. Krok 4: Z připravených lilků slijeme slanou vodu, plátky otřeme a osušíme papírovými utěrkami. Krok 5: Na každý plátek lilku navrstvíme tence po celé ploše masovou směs a pevně svineme roličku. Roličky obalíme klasicky v trojobalu. Krok 6: V rozehřátém sádle nebo oleji postupně všechny osmažíme. Hotové vyndaváme na tácek s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk a teplé podáváme s dipem dle chuti, doplněné salátem nebo čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 11. 9. 2024 07:59
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Moje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 3 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
RabaRoman před 12 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 12 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 2 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 17 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 19 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
maso mleté,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
sýr gouda,
sádlo,
jogurt bílý,
rajče sušené v oleji,
česnek,
bazalka čerstvá,
kapary
Komentáře (8)