Obrácené řízky z vepřové krkovice
Řízkem k obědu potěšíte celou vaši rodinu. Obrácené řízky, předem naložené do zakysané smetany, obalené nejprve v kukuřičných lupíncích a pak ve vajíčku, jsou krásně křehké a plné chuti. Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 255 kJ / 2 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,41 g |
Tuky | 149,04 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 38,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme a přes noc je naložíme do zakysané smetany.
Krok 2: Plech vymažeme olejem. Kukuřičné lupínky pomeleme . Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme.
Krok 3: Maso obalíme v kukuřičných lupíncích a poté jej obalíme ve vajíčku.
Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji nejprve orestujeme cibuli s česnekem dozlatova. Vyjmeme, dáme stranou a poté zprudka opečeme řízky z obou stran.
Krok 5: Maso naskládáme na připravený plech, na maso položíme plátky másla a osmaženou cibuli s česnekem.
Krok 6: Pocákáme lehce olejem, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Během pečení podléváme troškou vody. Voda s máslem se vsákne a řízky jsou krásně křehoučké.
Zveřejněno 9. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Moje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
lupínky kukuřičné,
vejce,
máslo,
cibule,
česnek,
olej,
voda
Komentáře (2)