Chorvatská blitva
Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem. Poslouží jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilované rybě.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 077 kJ / 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,10 g |
| Tuky | 27,89 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory omyjeme a ve slupce vaříme ve vroucí vodě zhruba 30 minut do měkka. Poté odložíme. Ideálně brambory uvaříme večer, nebo ráno, aby dostatečně vystydly.
Krok 2: Do vroucí vody vložíme na zhruba 5-10 minut mangold (blitvu) nebo listy špenátu (na foto).
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které osolíme a opečeme podle chuti.
Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Opatrně opečeme do zlatavé barvy, nesmíme je spálit.
Krok 5: Na opečené plátky brambor poklademe vykapané listy mangoldu nebo špenátu a posypeme opečeným česnekem.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chorvatská blitva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR8X
Moje poznámka
Chorvatská blitva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR8X
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 13 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 1 hodinou
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 10 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 13 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 14 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 14 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 15 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 15 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
česnek,
mangold,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)