Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalované šťavnaté žampiony z trouby

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 587 kJ /
379 kcal
Bílkoviny31,44 g
Tuky16,20 g
Vláknina20,83 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy16,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky. ty necháme do polévky. Krok 2: Hlavičky obalíme ve škrobu, vejcích se solí a pepřem a nakonec ve strouhance. Krok 3: Ukládáme na plech s pomaštěným pečícím papírem. Potřeme je olejem smíchaným s paprikou. Krok 4: Dáme plech do vyhřáté trouby na 200 st. a pečeme cca 20 minut. Krok 5: Poté je opět potřeme a dopečeme dozlatova. Neotáčíme.
Podáváme s bramborami a dipem.

TIP: Houby a houbaření - sběr hub, jejich zpracování a využití v kuchyni

Zveřejněno 2. 5. 2022

Poznámka autorky mika59

Obalované žampiony z trouby jsou jiné než smažené. Nejsou nasáklé tukem a přitom křupavé. Do strouhanky můžete přidat strouhaný sýr, nebo bylinky. Záleží na chuti. Určitě jsou ale šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované šťavnaté žampiony z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQPK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované šťavnaté žampiony z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQPK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žampióny, vejce, škrob kukuřičný, strouhanka, sůl, pepř, česnek sušený, olej, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu