Marmeláda z liči rajčátek
Liči rajčátka pocházejí z Jižní Ameriky. Drobné červené plody, podobné rajčátkům, jsou lehce sladkokyselé a osvěžující. Svojí chutí připomínají chuť višní s rajčatovým nádechem. Připravit z nich můžete marmeládu, kterou zužitkujete i v zimních měsících.
Postup přípravy
Krok 1: Liči rajčátka omyjeme. Jablka oloupeme a nastrouháme.
Krok 2: Rajčátka dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Lehce povaříme, aby se snáz pasírovala.
Krok 3: Poté rajčátka propasírujeme a do hrnce vrátíme jenom šťávu. Pokud máme lis, můžeme rovnou vylisovat čistou šťávu.
Krok 4: Přidáme jablka a povaříme. Jablka můžeme nechat takto, nebo ještě rozmixovat.
Krok 5: Připravený základ smícháme s pektinem a povaříme ještě cca 5 minut.
Krok 6: Na chladném talířku vyzkoušíme konzistenci, pokud je marmeláda řídká, přidáme trošku kyseliny citronové.
Krok 7: Horkou marmeládu plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme sterilovanými víčky a otočíme dnem vzhůru vychladnout.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z liči rajčátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEjB
Moje poznámka
Marmeláda z liči rajčátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEjB
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
rajče,
jablko,
cukr krystal,
pektogel,
kyselina citronová
Komentáře (3)