Sušená "Bezdínkovská" rajčátka

Farma Bezdínek Kuchařka: Farma Bezdínek

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 kg cherry rajčat
sůl
sušené bylinky dle vlastního výběru
(bazalka, rozmarýn, oregano, libeček, čerstvě mletý pepř)
trošku cukru
olej
česnek
čerstvé bylinky
sušené chilli papričky
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata vysypte na plech vyložený pečicím papírem, zasypte je solí a sušenými bylinkami dle vlastních preferencí. Nic nepokazíte bazalkou, rozmarýnem, oreganem, libečkem, dokonce ani čerstvě mletým pepřem. Zvláštním fíglem pro dosažení obzvláště sladkých sušených rajčat je přidání trošky cukru. Troubu předehřejte na 120 °C (opravdu ne víc!) a pečte zhruba pět hodin. Hotová sušená rajčata poznáte podle toho, že z nich už nepoteče žádná šťáva. Zajímavé je, že čím déle je pečete, tím jsou křupavější a výrazněji chutnají.

  2. Kam s nimi? Do oleje!

  3. Sušená rajčata naskládejte do zavařovací sklenice, přidejte česnek, čerstvé bylinky, sušené chilli papričky a uzavřete.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sušená "Bezdínkovská" rajčátka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo