Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená "Bezdínkovská" rajčátka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Farma Bezdínek Farma Bezdínek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 247 kJ /
298 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata vysypte na plech vyložený pečicím papírem, zasypte je solí a sušenými bylinkami dle vlastních preferencí. Nic nepokazíte bazalkou, rozmarýnem, oreganem, libečkem, dokonce ani čerstvě mletým pepřem. Zvláštním fíglem pro dosažení obzvláště sladkých sušených rajčat je přidání trošky cukru. Troubu předehřejte na 120 °C (opravdu ne víc!) a pečte zhruba pět hodin. Hotová sušená rajčata poznáte podle toho, že z nich už nepoteče žádná šťáva. Zajímavé je, že čím déle je pečete, tím jsou křupavější a výrazněji chutnají. Krok 2: Kam s nimi? Do oleje! Krok 3: Sušená rajčata naskládejte do zavařovací sklenice, přidejte česnek, čerstvé bylinky, sušené chilli papričky a uzavřete.

Zveřejněno 21. 10. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená "Bezdínkovská" rajčátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3XM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená "Bezdínkovská" rajčátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w3XM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče cherry, sůl, bylinky sušené, cukr, olej, česnek, čerstvé bylinky, chilli paprika sušená

Přidat fotografie receptu