Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna s perníkovou nádivkou

Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude linout celým bytem, až budete tuto dobrotu péct. Buďte však trpěliví a dejte masu čas. Podávejte nejlépe s bramborovými knedlíky či noky, přelité švestkovou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 150 min

190 min (40 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Housky a perník nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme. Vše dáme do mísy, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a perníkovým kořením. Zalijeme smetanou, přidáme vejce, sušené švestky a promícháme. Nádivku necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Kachnu očistíme a ze všech stran i uvnitř osolíme a opepříme. Připravenou nádivkou kachnu naplníme. Krok 3: Nádivku, která se nevešla do kachny, vložíme do zapékací misky a pečeme samostatně 30 minut. Krok 4: Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme 1,5 hodiny. Pak odkryjeme, podle potřeby sebereme přebytečný tuk a podlijeme vodou. Teplotu v troubě zvýšíme na 190 °C a pečeme dozlatova dalších 40 minut. Krok 5: V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme 200 ml vody, rozmícháme dohladka. Pak přimícháme povidla, celou skořici, trochu cukru, osolíme a za občasného míchání vaříme 10 minut. Nakonec dochutíme citronovou šťávou a rumem.

TIP: Jak na bramborové knedlíky

Zveřejněno 30. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPp8W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPp8W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houska, perník, petrželka zelená, vejce, smetana, ořech muškátový, koření do perníku, švestky sušené, kachna, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká, povidla švestková, sůl, cukr krupice, skořice, citron, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu