Vegan pizza
Skvělou pizzu jako z italské pizzerie si můžete připravit jednoduše i doma. Dokonce také ve vegan verzi. Základní kynuté těsto potřete rajčatovým sugem s bazalkou a oreganem. Na to pak už jen vrstvíte, co máte rádi.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 464 kJ / 1 067 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,25 g |
Tuky | 14,75 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 198,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na těsto: mouku prosejeme, smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě cca 40 minut kynout. Poté si těsto rozdělíme na dvě části.
Krok 2: Z každé části si vyválíme tenký kruh, okraje necháme silnější.
Krok 3: Na sugo: rajčata z plechovky dáme do misky, přidáme ostatní ingredience a tyčovým mixérem je rozmixujeme.
Krok 4: Na vyválené těsto naneseme sugo, libovolně ozdobíme a dáme do předehřáté trouby na maximální teplotu do spodní části (do jedné třetiny trouby) na cca 6 minut péct, je potřeba to hlídat, čím vyšší teplota, tím rychleji pizza bude. Ideální je předehřát v troubě i kámen na pizzu nebo alespoň plech.
Zveřejněno 13. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vegan pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0yy
Moje poznámka
Vegan pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0yy
Nejnovější recepty
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 48 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 38 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 48 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
cukr,
sůl,
droždí sušené,
olej olivový,
rajče,
bazalka čerstvá,
cukr,
sůl,
koření oregáno,
sýr veganský,
salám,
brokolice,
kukuřice
Komentáře (2)