Red Velvet řez
Tento dezert kombinuje bohatou červenou barvu s jemnou chutí kakaového těsta a krémovou vrstvou sýrového krému. Ať už chcete překvapit své blízké nebo si dopřát něco výjimečného, Red Velvet řez je tou správnou volbou pro všechny milovníky sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 299 kJ / 6 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,63 g |
Tuky | 379,72 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 6,76 g |
Sůl | 6,94 g |
Sacharidy | 546,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny. Vejce rozšleháme vidličkou a pomalu přiléváme k vyšlehanému máslu.
Krok 2: V hrnku smícháme podmáslí s barvou. Mouku smícháme se solí a kakaem. Mouku s podmáslím opět pomalu přidáváme k máslu.
Krok 3: Úplně nakonec smícháme v misce ocet se sodou a stěrkou vmícháme do těsta. Ihned těsto nalijeme na připravený plech 30x40 vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 15-20 minut. Výsledek vyzkoušíme špejlí, pokud je suchá, piškot je hotový.
Krok 5: Na krém prošleháme sýr, přidáme šlehačku a cukr. Suroviny musí mít stejnou teplotu. Vše vyšleháme do nadýchaného krému.
Krok 6: Vychladlý plát na okrajích zařízneme do rovna a odřezky rozdrobíme. Plát nařežeme po délce na tři stejné pruhy.
Krok 7: Každý pás potřeme krémem a přiklopíme druhým. Tak pokračujeme i s třetím plátem. Celý řez potřeme zbytkem krému.
Krok 8: Úplně nakonec posypeme řez připravenými drobky z odkrojků. Hotový řez dáme vychladit alespoň na dvě hodiny do lednice.
Zveřejněno 3. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpvr
Moje poznámka
Red Velvet řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpvr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 11 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové koblihy
Bretik před 29 minutami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 47 minutami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 1 hodinou
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
TondaS před 2 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 2 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 2 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
kakao,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
podmáslí,
extrakt vanilkový,
ocet,
soda jedlá,
mascarpone,
sýr měkký tavený,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
extrakt vanilkový
Komentáře (14)