Domácí čabajská klobása bez startovací kultury

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

Recept na 11 kg:
7 kg vepřové kýty
3 kg bůčku
1 kg syrového sádla
242 g rychlosoli
80 g česnekových granulí
70 g sladké papriky ASTA 160
20 g pálivé papriky ASTA 140 + cayenský pepř 1:1
50 g dextrózy
45 g drceného kmínu
vepřová střeva na klobásy 34/36
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na kostky 1/2-1 cm a 2/3 sádla na ½ cm kostičky.

  2. Bůček, odřezky z kýty a 1/3 syrového sádla pomeleme na masovém strojku přes 8 mm šajbu.
    Přidáme všechno koření, důkladně promícháme, cca 20-30 minut a dáme do lednice.
    Druhý a třetí den důkladně mícháme opět cca 20-30 minut.

  3. Nakonec narazíme do střev a necháme pověšené do dalšího dne pořádně oschnout.
    Udíme 1 hodinu na 75 C° a dalších 6 hodin na 67C°.
    Používám štěpky olše a švestky.

Poznámka

Tento recept, s malou úpravou, jsem získala ze skupiny ,,Výroba domácích pochoutek aneb víme, co jíme.“

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí čabajská klobása bez startovací kultury