Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s hořčičnou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 524 kJ /
1 320 kcal
Bílkoviny128,55 g
Tuky78,60 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 770 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy23,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytého lososa nakrájíme na podkovy, osušíme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny. Krok 2: Potom vložíme do rozehřátého rostlinného oleje a opékáme po obou stranách doměkka. Odložíme na teplé místo. Krok 3: Do použitého oleje přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme hořčici, trochu soli, zalijeme smetanou, podle potřeby trochou vody, aby omáčka nebyla příliš hustá a povaříme. Hotovou omáčku ochutíme oreganem a citrónovou šťávou. Krok 4: Při přípravě tohoto jídla můžeme postupovat i tak, že do hořčičné omáčky vložíme opečeného lososa a na mírném ohni povaříme 5-10 minut.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Zx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Zx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ingrid.W: určitě si můžeš dát třeba rýži, když se ti hranolky nelíbí, myslím, že přílohu si každý zvolí sám;-)

sarka 38: nejsem autor receptu a asi už jdu s křížkem po funuse. Jsem přesvědčená, že smetanu 12% sladkou a pokud není jinak uvedeno, tak hořčici plnotučnou.;-)

Dobrý den, mám dotaz- jakou hořčici používáte? A jestli dáváte kysanou smetanu, nebo šlehačku. Děkuji za odpověď ;-)

to ja taky ne;-)

Ryby dělám velmi ráda a na všechny způsoby, ale jelikož jsem milovník zdravé výživy tak k výborné a na zdraví prospěšné rybičce bych hranolky ani nepoložila ;-)

Tématické fráze:
omáčka na lososa, omáčka k lososu, losos s omáčkou recepty, losos s omackou, obalovaný losos, losos omacka, citronova omacka k lososu, omáčky na lososa, losos s citronovou omáčkou, omáčky k lososu, dip k lososu, omáčka losos, obalovaný losos recept, omáčka k lososovi, losos podkovy, omáčka na losos, recepty z lososa, koprový dip k lososu, citronova omacka na lososa, losos citronova omacka

Suroviny:
losos, sůl, pepř bílý mletý, olej rostlinný, mouka hladká, hořčice, smetana, šťáva citronová, koření oregáno

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu