Ryba s hořčičnou omáčkou

Binoche Kuchařka: Binoche

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Ryby 3 názory

Suroviny

4 plátky ryby
250 ml suchého bílého vína
1 žloutek
30 ml mléka
2-3 lžíce hořčice
40 g másla
125 ml smetany
1-2 lžíce hladké mouky
10 kuliček pepře
sušený tymián
bobkový list
mletý pepř
čerstvá petrželka
cukr
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu.

  2. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut do změknutí.

  3. Hotovou rybu vyndáme, přemístíme na taliř a udržujeme v teple.

  4. Vývar přecedíme, odměříme si 250 ml a přivedeme k varu.

  5. V misce smícháme smetanu s moukou a postupně ji přiléváme do hrnce s vývarem, směs vaříme na mírném plameni asi 5 minut.

  6. Žloutek rozmícháme s mlékem a hořčicí a také přidáme do hrnce. Přidáme máslo, dle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme.

  7. Rybu podáváme politou omáčkou a posypanou čerstvou petrželkou. Jako příloha brambory a já preferuji rýži.

Poznámka

Recept jsem našla v kuchařce pro labužníky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ryba s hořčičnou omáčkou

Tématické fráze: treska s horcicnou omackou ryba s hořčicovou omáčkou ryba v hořčičné omáčce ryba na hořčici treska s hořčicovou omáčkou file s hořčičnou omáčkou treska v hořčičné omáčce treska s hořčicovou ryba s hořčicí ryby na hořčici ryba s omáčkou file z hořčičnou omáčkou treska zapečená s hořčičnou omáčkou horčična omacka pangas s hořčičnou omáčkou ryba se smetanou a hořčicí ryba v hořčici ryba s hořtičnou s omáčkou dušená treska ve smetanové omáčce recept na ryby v hořčici

Zapomněl/a jsem heslo