Utopené řízky
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 121 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,36 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 1,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řízky naklepeme a osolíme z obou stran. Řízky obalíme naruby, tudíž nejprve obalujeme ve strouhance, poté v rozšlehaném vajíčku a pak v hladké mouce.
Krok 2: Řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Osmažené řízky dáme ihned do pekáčku, zalijeme vývarem a na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a plátek másla.
Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C asi 30-40 minut, až řízky natáhnou vývar, ale ten i pak na pekáčku zůstane.
Krok 4: Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme chvíli dojít. Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající.
Zveřejněno 7. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
Moje poznámka
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 2 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 2 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 3 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 5 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 5 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 5 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 5 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 6 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 7 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 7 hodinami
Tématické fráze:
veprove rizky mekoucke,
utopený řízek,
rizky v masoxu,
řízky,
recepty na řízky,
řízky naruby,
mokre řizky,
řízek na ruby postup,
řízky recepty,
aby byly řízky měkké,
recepty řízky,
řízky recept,
řízky na masoxu,
řízky v bujónu,
luxusní řízky,
postup obalování řízků,
mekoucke rizky,
utopený řízek recept,
utopené kotlety,
řízek v masoxu
Suroviny:
krkovice vepřová,
bujón,
voda,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
slanina anglická,
máslo
Komentáře (55)
Jana Remkova:
posílám obrázky a bod
Díky za tip, už jsem je dlouho nedělal a pro jistotu si je ukládám.
Posílám bodíka.