Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 773 kJ / 1 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,38 g |
Tuky | 109,53 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 51,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané pěny.
Krok 2: Potom ručně lehce vmícháme po lžících polohrubou mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 12 minut.
Krok 3: Po upečení dáme na vlhkou utěrku a srolujeme do tvaru rolády.
Krok 4: Z mléka, pudinkového prášku a sladidla uvaříme hustý pudink a necháme za častého míchání aby se nevytvořil škraloup vychladnout. Heru ušleháme s vanilkovým cukrem, kakaem a zašleháváme uvařený vychladlý pudink.
Krok 5: Roládu rozmotáme, stáhneme papír na pečení a namažeme krémem. Ke kraji položíme oloupané banány a pevně smotáme. Shora namažeme krémem a ozdobíme dle nálady.
Zveřejněno 6. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánová roláda DIA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5zG
Moje poznámka
Banánová roláda DIA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5zG
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 19 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 36 minutami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 46 minutami
Cuketová buchta
mamina58 před 12 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 14 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 15 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 16 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 16 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 17 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 17 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 17 hodinami
Tématické fráze:
dia roláda,
dia buchty,
dia buchta,
dia pečení,
roláda pro diabetiky,
dia buchty recept,
dia rolády,
bananova rolada,
pečení rolády,
dia pečení recepty,
banánová buchta dia,
buchta pro diabetiky,
dia roláda recept,
buchty pro diabetiky,
dia buchta recept,
obycejna buchta,
recepty na dia pečení,
banánová roláda dia,
recepty na dia buchty,
nepecena banánová roláda
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
sladidlo umělé,
olej,
voda,
sůl,
banán,
mléko,
pudink čokoládový,
sladidlo umělé,
tuk hera,
kakao,
Komentáře (8)
môžete mi ozrejmiť aké je to sladidlo, ktoré medzi surovinami uvádzate ako "Klára 3*sladší"? Rád by som vedel aké je jeho zloženie.
Ďalej mám ešte otázku, myslíte si, že táto banánová roláda je naozaj vhodná pre diabetikov?
Ja som zatiaľ presvedčený, že NIE, pretože pre diabetika je dôležité poznať obsah sacharidov v strave ktorú konzumuje, aby danému príjmu sacharidov mohol prispôsobiť liečbu svojho diabetu.
A pri tomto recepte údaj o obsahu sacharidov chýba, podobne ako chýba aj pri mnohých takzvaných "DIA zákuskoch" v mnohých cukrárňach a hypermarketoch...
A preto radím všetkým diabetikom, ktorí si podľa receptu nedokážu vypočítať obsah sacharidov v danéom zákusku, alebo im ho nevedia v cukrárni povedať, nech si radšej kúpia obyčajnú napolitánku, ktorá má na obale obsah sacharidov napísaný. Tak budú vedieť presne koľko sacharidov zjedia a tak si ich môžu započítať do svojho odporúčaného denného limitu sacharidov a tiež môžu potom správne prijatému množstvu sacharidov adekvátne prispôsobiť liečbu svojho diabetu (úprava dávky antidiabetík (inzulín, resp. perorálne antidiabetiká (ľudovo povedané tabletky)), viacej fyzickej námahy, ubratie sacharidov v nasledujúcom jedle a pod.).
Vyššie uvedené sa týka všetkych diabetikov bez rozdielu typu diabetu.