Roštěná na celeru
Roštěná na celeru je vynikající variantou tradičního pokrmu, kde šťavnaté plátky masa získávají jedinečnou chuť díky aromatickému celeru. Tento recept spojuje jemnost masa s výraznou zeleninovou chutí, což vytváří lahodnou a voňavou kombinaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 33,98 g |
| Vláknina | 16,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 254 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi plný hluboký talíř).
Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej, nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda.
Krok 4: Na cibuli vložíme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku.
Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody.
Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu.
Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou.
Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo.
Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 54 minutami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 12 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 52 minutami
Slunečnicové kroužky
Panova před 58 minutami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 59 minutami
Boloňské špagety
jtrecepty před 11 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 12 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 14 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 15 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 15 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (138)
Je to veliká dobrota
Koukám, co do počtu vložených receptů vám to Simona Skolakova: o jeden nandala
No, kdo umí ten umí, že
Ked budes podlievat, tak vzdy horucou vodou, ja na prve podliatie si nechavam vodu zvriet v rychlovarke. nikdy nepouzi studenu vodu. Odporucam solit a korenit az po opeceni maska.
Pokial nepouzivas sojovku, tak ju tam vobec nedavaj, zeler da stave dostatocnu chut. pokial sa rozhodnes pre tu sojovku, tak max. malu lyzicku...viac urcite nie...a tu sojovku daj uz len na koniec.
Urcite sa ti to podari.
Jsem ráda,že Vám chutnalo
děkuji za komentáře i za bodíky všem,moc si toho vážím
p.s. pak tě povím kučeřinko, jaký to máš
Zítra to uvařím, právě hledám inspiraci. Manžel se synem se vracejí po týdnu domů, tak bude maso a celer! Celer hlavně pro manžela, že...
Všem Vám moc děkuji za body a chválu.
www.clupmi.blog.cz
Posílám bodík
A musím poděkovat i Mirečce, protože přidala tak krásné fotky, které mě nadchly a donutily mě uvařit tuhle dobrotu.