Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 50 minut i s přípravou 3-4 porce Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

700 g hovězího masa (6 středních plátků z mladé kližky)
200 g vyuzeného domácího bůčku
1 pl oleje
1 větší cibule
2 hrnky nastrouhaného celeru
2 centimetr široké plátky celeru
1 kostka hovězího bujónu
1 krabička (250g) trvanlivé 30% smetany ke šlehání
3 pl hořčice
sůl
mletý černý pepř
1 hrnek=250ml
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme.

  2. Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na stejnoměrné hranolky a odložíme si je stranou na později.

  3. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na drobnější kostičky a dáme do hrnce na rozehřátý olej na 5 minut osmahnout. Vložíme plátky připraveného masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Poté je zasypeme nastrouhaným celerem, podlijeme 300 ml vody, rozdrobíme kostku bujónu a zaděláme víkem.

  4. Až se hrnec natlakuje a začne syčet, ubereme plamen na nejnižší stupeň a vaříme 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, přidáme nakrájené hranolky celeru, znova přiklopíme tlakovou poklicí a ještě 5 minut vaříme. Pak maso pokud je měkké vyjmeme i s trochou celeru, zbytek šťávy ponorným mixérem pomixujeme, přidáme hořčici, smetanu, vložíme nazpět maso, zamícháme a 10 minut za občasného promíchání provaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík i brambory.

Poznámka

Inspirací na tuto príma baštu mi byl původní recept od Simonky Kučerové, který je u nás ve velké oblibě. Trošku jsem si ho upravila do této verze, která nám chutnala také. Když se podaří a jídlo vydrží do druhého dne, tak je krásně uležené:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Daniela:Děkuji za milý komentář:-KJsem ráda,že jídlo chutnalo,potěšilo mě to:yes:

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Vařili jsme společně se sestrou (má dvojčata, tak potřebuje vždycky s obídkem pomoct :-))), a pochutnali jsme si ! A zítra budeme vařit opět, protože se po tom jenom zaprášilo ! :-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Pajaja:Díky Páji:-KVěřím,že bude chutnat:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Aničko, já tu vůni kořenové zeleniny prostě miluju! Takže brzy vyzkouším Tvůj receptík. . . Moooc pěkné! :-p:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61:Danuš-potěšila jsi mě;-):yes:U nás jde zase kližka na odbyt.Když je opravdu pěkný kus,tak i ty plátky se dají solidně nařezat:-)To je potom bašta:-pS tou smetanou máš pravdu:-SJá raději kupuji trvanlivou 30% Vian v krabičce(250g)Je opravdu chutná a mám ji vždy po ruce.Ještě jednou díky za vyzkoušení:-)):yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, včera jsem zrealizovala (tedy hovězí bylo zčásti kližka a zčásti zadní- syn kližku nejí - oni ti mladí jsou jiní- tedy alespoň ty moje) a nám to opravdu moc chutnalo:yes::-D kdo má rád celer tak doporučuji - se smetanou (30%) opravdu lahodné, já jsem jen jednou dala tu na vaření 12% a byla jsem chutí tak zklamaná, že jsem řekla, tak to bylo naposledy (nevylepšil to ani kousek másla)ať jsme trochu tučnější, ale spokojení:-D a zakysanku také používám, hlavně když mám chuť na mírně navinulou omáčku:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děvčata;-):-))já Vám moc děkuji:-K:-K
    Celer jsem pod maso sem tam přidávala,ale na velké množství mě až tady na Topkách navedla Simča a od té doby celeru vždy hóóódně;-):-))
    Jednou jsem maso připravovala v obyčejném kastrolu,ale papiňák je papiňák;-)já už jiná nebudu Rebečko:-D
    Dana61-Danuš já jsem měla původně nachystanou zakysanou smetanu,ale v závěru jsem si to rozmyslela,ta šlehajda to hezky zjemnila.Tak jestli budeš tohle vařit,dej pak vědět pocity;-):-))Dík:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko - baštááááá :yes::-D- uděláme neb i my máme rádi papání z papinova hrnečku:-p

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Mňam....Hovězí masíčko i celer ,to je bašta.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, masíko s celerem je úžasně chutná kombinace a dávám ti 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    královna papiňáků:-!:-!:yes::yes::yes:;-):-D:-D:-D
    krásné Ančí:-p;-):yes::yes::yes:
    čím dál lepší..ty jsi papinkouzelnice:-8:-D:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, to je zase bašta!:-*:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nám zeler chutí, suroviny krásne, takže krásny recept! :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Petra Ku.::-)):-))Když já se tady jindy nedostanu;-):-)
    Děkuji za komentíky i bodíky:-KOpravdu jsme si pošmákli a už není:-p:yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Aničkoooo, co mi to děláš, takhle navečír? :-p Hned bych si dala jednu malou porcičku ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí v papináku hovězí zadní v papiňáku hovězí plátek na smetaně hovězí maso v papiňáku plátky na smetaně hovězí plátky recepty hovezi v papinaku hovězí na celeru hovězí plátek s hranolkami brambory v papiňáku bez vody hovezi hovezi s celerem v papinaku vaření hovězího masa v papiňáku hovězí z papiňáku zadní hovězí v papiňáku papinak hovězí vaříme v papináku hovězí maso na celeru hovezi plátek na pórku a celeru hovezi papinak hovezi zadni papinak

Zapomněl/a jsem heslo