Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s lilkem

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 080 kJ /
258 kcal
Bílkoviny38,95 g
Tuky2,30 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky, lehce osolíme a necháme chvíli odstát. Krok 2: Mezitím namočíme do studené vody římský hrnec na 15 minut. Poté vyložíme hrnec plátky lilku potřenými rozetřeným česnekem a na ně poklademe maso. Krok 3: Vše posypeme kořením či bylinkami, lehce podlijeme vodou nebo bílým vínem, přikryjeme víkem a dáme péct do studené trouby (římský hrnec se potřebuje ohřívat postupně na požadovanou teplotu pečení). Krok 4: Pečeme cca 1 hodinu nebo podle propečenosti masa. Recept je vhodný jako oběd či večeře pro redukci váhy nebo její udržení. V udržovacím režimu můžeme podávat s přílohou nebo pečivem.

Zveřejněno 14. 6. 2010

Poznámka autora Institut…

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci bez příloh):

Energetická hodnota: 1200 kJ

Bílkoviny: 33,5 g

Sacharidy: 33 g

Tuky: 3 g

Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJoA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJoA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný recept!:yes:+5.

Jo, jak je tam tymián, musí to být dobré ;-) Já bych si k tomu dala kopec zeleniny a jogurtový dresink (jogurt, česnek, tymián) :-p:-p

Dlouho jste sem nedali recept, ale tohle vypadá velmi dobře a já dávám 4.boda:yes:

Jééé. že tu nebyl o chvilku dřív, měla jsem kuřecí stehýnka s paprikou a rajským, takže zítra :-p:-p:yes:

Vypadá to úžasně a tohle si určitě uvařím:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kuře s lilkem, recepty s lilkem, kuře na lilku, pečené kuře s lilkem, kure lilek, kuřecí stehna s lilkem, recepty na redukci váhy, recepty z lilkem, lilek kure, recept kure s lilkem, recepty lilek a kuře, recept s lilkem, kuře a lilek, kuře s lilkem recept, recepty s lilkem,, dietní recepty s lilkem, kuře lilek recept, lilek a kure, kuřecí s lilkem, lilek recept kure

Suroviny:
prsa kuřecí, lilek, koření na kuře, tymián, estragon, bazalka čerstvá, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu